Georgia Tech | Dalney Building

Location
Atlanta, Georgia

Client
Georgia Tech Facilities Inc. 

Square Footage
356,900 

 

Georgia Tech’s Dalney Building is a design-build project designed to combine three (3) seemingly unrelated program elements—a parking structure, an office building, and a biological wastewater reclamation facility— and assembling it into one, extricating 5+ acres of land to be redeveloped as a central feature of the Eco-Commons. The office portion of the structure is designed for organizational use supporting campus research. The biological wastewater reclamation facility will receive, filter, store, and serve back rainwater captured from nearby buildings, and act as a host for a facility that can convert blackwater using biological means into non-potable water suitable for use by campus infrastructure, decreasing overall demand on municipal water sources. It’s building as infrastructure, infrastructure as building, all placed in a restorative landscape.

Awards & Recognition